Вие питате, ние отговаряме

shutterstock_294612326

Неизвестните и митовете, свързани с инконтиненцията, са много и различни. Има обаче такива, за които хората се питат по-често и търсят подробна информация. За да сме максимално полезни за вас, направихме селекция на най-задаваните въпроси и техните отговори.

 

 • Как функционира пикочният мехур?

Изпускането на урината при жените и мъжете се случва на един и същ принцип. При прием на храна и напитки организмът усвоява течностите от тях и ги преработва. Полезните съставки остават в кръвоносния поток, а вредните вещества се изхвърлят чрез урината. Тя се образува в бъбреците след филтрация на кръвта. От бъбреците се придвижва до пикочния мехур през пикочопроводите, където престоява известно време и се изпуска през уретрата.

 • Колко често средностатистически хората ходят по малка нужда?

За всеки организъм това е строго индивидуално в зависимост от начина на живот, режима на хранене и т.н. Според изследвания средно човек уринира от 4 до 8 пъти през деня и спорадично вечерно време.

 • Аз съм млада и имам проблем с инконтиненцията. Не е ли това проблем, срещан само при възрастните?

Всяка четвърта жена под 35-годишна възраст страда от инконтиненция, най-често като страничен ефект от бременност или раждане. Промените в тялото от менопаузата също създават предпоставка за развитието на неволно изпускане на урина при жените. Младите момичета, които тренират редовно, могат да наблюдават петна от урина след физическо натоварване. И пушачите, които кашлят повече от другите, имат по-слаб контрол върху уретрата си.

 • Как да се предпазя от чувствителен мехур?

Мерките зависят от симптоматиката, която имате. Например, при стресовата инконтиненция  помагат тренировките за таза.

 • След колко време мога да видя ефект от упражненията?

Видим ефект трябва да има след 4 до 8 седмици, а дори е възможно отшумяване на всички симптоми след няколко месеца активни тренировки.

 • Ако пия по-малко течности, това би ли намалило отделянето на урина?

Не, точно обратното. Приемането на по-малко течности би увеличило ходенията, защото урината става по-концентрирана и дразни пикочния мехур.

 • Притеснявам се от изпускане на урина по време на полов акт. Какви предпазни мерки мога да предприема?

Почти невъзможно е да се случи изпускане на урина по време на секс. С тазовите упражнения ще намалите още повече шанса това да се случи, а и ще усетите подобрение в любовен план. За да се предпазите допълнително от неловки ситуации, не консумирайте диуретични напитки като кафе преди половия акт.

 • Симптомите ми са различни от тези, за които четох. Какво да направя?

В нашата статия “Същност и видове на неволното изпускане” в детайли сме описали най-разпространените  типове инконтиненция. Ако не сте успели да установите вашия спрямо описанието, препоръчваме ви да се консултирате със специалист.

 • Мога ли да използвам обикновени превръзки при неволно изпускане?

Не е препоръчително, защото обикновените превръзки не притежават достатъчна абсорбция, необходима при уриниране. Урината за разлика от кръвта при цикъл е по-лека и се отделя в по-големи количества, придружени с неприятна миризма. Уникалният дизайн на TENA продуктите попива изцяло урината, държи кожата суха и защитена, неутрализира амониевите изпарения.

 • Какви продукти TENA са подходящи за мен и откъде мога да си ги закупя?

Продуктите TENA са с ергономична форма, пасваща идеално на тялото, и са направени от мека материя, която абсорбира урината и неприятната миризма. Така клиентите ни се чувстват сигурно и удобно. Богатият избор от различни модели и степен на попиване дават възможност всеки да намери най-добрия вариант според своите нужди. Вашият избор можете да направите в секцията с продукти.

 • Как да изхвърля използваната дамска превръзка ТENA Lady?

Превръзката трябва да бъде изхвърлена единствено в кош или на специално обозначени места за това, но не в тоалетна. Може да използвате опаковката от новата превръзка, за да увиете старата преди изхвърляне.

 • Възможна ли е появата на алергична реакция при използване на санитарни продукти TENA?

Възможно е да се появи алергична реакция вследствие на много фактори особено при чувствителните жени. Всички материали, използвани за изработването на TENA продуктите, са съобразени с женската деликатност. Ние не можем да гарантираме персонално на всеки, че не би проявил алергия към някой материал все пак. Затова съветваме нашите потребители да потърсят медицинска помощ, ако усетят или забележат алергична реакция.

 • Подходящи ли са за многократна употреба?

Продуктите с нашата марка, които предлагаме на българския пазар, са за еднократна употреба.