Хората споделят: гледната точка на една майка

shutterstock_428229415Слабостта в пикочния мехур може да се появи като нежелан ефект от едно от най-щастливите събития в женския свят – бременността. Възможно е да се “отключи” непосредствено след раждането, едва след втората бременност или няколко години по-късно. Освен много приятни емоции този етап от живота е доста стресиращ, защото крие за новата майка доста неизвестни. А представете си какъв стрес е за една жена да се сблъска едновременно с майчинството и инконтиненцията. Така се случва и при Ева, която желае да бъде пример за останалите дами в подобна ситуация.

“Шест месеца след раждането на близнаците ми направи впечатление, че бельото ми беше постоянно мокро. Нямах ни най-малка представа какво  ставаше с тялото ми, но в същото време бях безкрайно засрамена да потърся помощ. Избягвах освен интимността с мъжа ми, и гостуванията в приятели, които преди това бяха традиция за нашата компания. Представяте ли си – отивам на гости и да се подмокря? Ужас!

В един момент семейството ми забеляза рязката промяна в настроението ми, потайността ми. Използвах кърпи, които попиваха урината, но не ме спасяваха от силната амониева миризма. Аз продължавах да мълча до един ден, когато бях на кафе в дома на най-добрата си приятелка. Задавих се, затова се закашлях и кошмарът се превърна в реалност – оставих огромно петно върху дивана на приятелката си.

И до ден днешен й благодаря, че реагира толкова мило и съпричастно. Даде ми няколко съвета как да променя хранителния си режим, да включа тренировки и да използвам специални продукти. Сега продължавам да се грижа за двете си прекрасни дечица, заради които си заслужаваше да премина дори през неконтролирано изпускане.”