За инконтиненцията: истина ли е това?

shutterstock_311615066

Често, когато търсим информация за дадено заболяване, се сблъскваме с много истини и митове. Не винаги разпространяваните факти, особено в Интернет, са напълно реални, като изключение не правят и наличните данни за  инконтиненция. Търсейки повече подробности за нея със сигурност сте си задавали поне веднъж въпроса: “Истина ли е това?”.

Инконтиненцията, която възниква при слабост на пикочния мехур, е рядко дискутирана тема. От тук възникват различните легенди за нея. Избрали сме да опровергаем шестте най-известни мита, свързани с този проблем, защото искаме хората да бъдат запознати с реалността, а не с измислени теории.

1. Неволното изпускане на урина се случва само при възрастните.

Честото уриниране и изпускане не идва с настъпването на определени години. Болестта не подбира нито по възраст, нито по пол. Редовно се проявява като страничен нежелан ефект дори при бременност.

2. Редовните физически упражнения за таза не помагат за контролирането на инконтиненцията при жените.

Добра новина! Редовните тренировки са от полза, когато става въпрос за стресова инконтиненция. Тогава упражненията биха спомогнали за редуцирането на възможността от изпускане до 70%. Не е нужно да сте запалени спортисти, за да успеете.

3. Хората, които познавам, нямат този проблем.

Ако страдате от чувствителен пикочен мехур, не сте сами, повярвайте. Всяка четвърта жена и един мъж от девет страдат от това заболяване в различен етап от живота си. Така че шансът да не познавате такива хора, не е голям. Просто те са намерили своя начин да се справят със ситуацията и да бъдат уверени в себе си.

4. Вината е моя.

По никакъв начин вие не сте виновни. Някои мъже и жени просто са по-склонни към появата на инконтиненция. С желание и търпение може да намалите значително влиянието на болестта върху вашето ежедневие.

5. С това заболяване забравете за тесните дънки и прилепналите рокли.

Спокойно може да продължите да носите каквито дрехи пожелаете. TENA предлагат голям асортимент от различни продукти, с които да се чувствате комфортно по всяко време. Различните видове може да разгледате в категорията продукти TENA.

6. Обикновените превръзки са по-дискретни от санитарните продукти, разработени  за предпазване при изпускане.

Санитарните продукти са създадени специално за справяне с честото уриниране. Затова те абсорбират много по-добре урината от обикновените превръзки. В същото време ако трябва да ги сравним по размер с обикновените превръзки, то размерът на санитарните, съответстващ на попивателната им способност, е с два пъти по-малък от този на нормалните превръзки, което от своя страна ги прави по-дискретни.

След прочитането на тази статия сте вече една стъпка напред с преодоляването на вашите тревоги, съпровождащи появата на инконтиненцията.