Защо да изберем професионални грижи за нашия близък

Ако във вашето семейство имате болен от инконтиненция или друго заболяване, било то родител, дете, половинка или друг обичан от вас човек, то осигуряването на най-висококачествените грижи за него е най-важно за вас. Дилемата в тази ситуация е дали вие да поемете изцяло обгрижването за болния или да поверите тази задача в ръцете на друг. Водени от любовта си към дадения член на семейството вие ще бъдете най-отдаденият гледач за него, но дали ще бъдете най-подходящият? Помислете внимателно дали да не наемете професионалист, след като прочетете фактите по-долу.

shutterstock_332263277

Болногледачът ще бъде вашите очи и уши по всяко време. Наемането на професионалист ще помогне да запазите максимално стария си ритъм на живот особено ако няма как да напуснете работа или трябва да полагате грижи едновременно и за остатъка от семейството. Независимо дали сте близо или далече, винаги ще се чувствате по-спокойни, защото сте оставили вашия близък в сигурни ръце.

Ежедневните задължения ще бъдат изпълнени. Не само че болногледачът ще се грижи за ритуалите като хранене, преобличане, освежаване и почистване, но ще ви дава и ценни съвети как вие по-добре и лесно да се справяте с тях. Специалистът ще бъде полезен също така при посещенията при лекаря или физиотерапевта. Както се казва две глави мислят по-добре от една, а във вашия случай четири ръце ще се грижат по-добре от две.

Социалните контакти. В повечето случаи не си давам ясна сметка, че не физическият аспект на грижите, а социалните контакти са най-трудната част. Понякога е препоръчително вашият близък да чуе мнението на трета обективна страна по отношение на необходимостта от прилагане на дадено лечение, “внедряването” на нови навици или употребата на определени продукти.

Не е лесно да изберете някого, на когото да поверите обичан от вас човек. Преценете плюсовете и минусите от избора на професионален болногледач преди да вземете своето решение. Важно е в края на деня вашият роднина да е получил пълноценни грижи и да се чувства добре.