Практически съвети как да се грижите за болен от инконтиненция

shutterstock_389916100Инконтиненцията се изразява в нежеланото изпускане на урина. Тя може да се прояви във всяка възраст, но при възрастните хора шансът е значително по-голям заради общото влошено здравословно състояние. Грижата за болен човек е предизвикателство, а времето в помощ на болен с инконтиненция е наистина стресиращо. Не е необходимо да се справяте напълно сами в това начинание. Винаги може да потърсите професионална помощ – лекар, или да прочетете няколко практически съвета, които биха улеснили значително вашата задача.

Преди да предприемете каквито и да било действия в тази посока, уговорете си среща със специалист. С негово съдействие ще успеете да прецените от какъв вид слабост на пикочния мехур страда вашият пациент (близък). Пригответе кратък списък с информация като: колко често той ходи до тоалетна; какво количество урина отделя при всяко ходене; подробности за хранителния му режим; колко течности приема на ден; какви здравословни проблеми има и какви лекарства приема.

Предписанията от лекаря могат да включват и медикаментозно лечение в зависимост от вида инконтиненция и причините за нейната поява. Освен прием на лекарства той може да препоръча:

Действието на лекарствата няма да бъде моментално. Затова трябва да се въоръжите с търпение към болния. Това не е никак приятен етап и за двете страни. По всяка вероятност човекът се чувства ужасно засрамен и депресиран, така че се опитайте да говорите за проблема открито без нападки и обвинения. Бъдете окуражителната сила, която ще даде енергия и желание за справяне с честото уриниране. Хуморът в този случай е един добър вариант за стопяване на ледовете. Планирайте кратки почивки през деня и за себе си, за да сте винаги спокоен и положително настроен.

Доверете се на TENA в грижите за болния от инконтиненция, защото за нас на първо място стои клиентът – неговите желания и комфорт. Ако имате нужда от допълнителна консултация какви продукти да изберете, не се колебайте да се свържете с нас.