От какво зависи добрата грижа за болен от инконтиненция

shutterstock_319257923Какво се крие зад добрата грижа и как да я постигнем са двата въпроса, които може би най-често си задаваме, когато прекарваме времето си с близък, който е болен от слабост на пикочния мехур. Съществена част от добрата грижа е осигуряването на физически и емоционален комфорт на обичания от нас човек, като премахнем или поне минимизираме неприятните странични ефекти – петна от урина, кожни раздразнения, мокри дрехи или матрак, от инконтиненцията.

Успешното задържане на урина  за радост не е нито мираж, нито трудно постижима цел. Като начало при някои болни заболяването е напълно лечимо и то с методи като  здравословно хранене  и упражнения, докато при други се налага прием на лекарства или извършване на операция. Дори да не е възможно напълно да премахнем неволното изпускане от живота на нашия близък, то винаги може да му изберем правилната протекция, която да абсорбира петната от урина и да неутрализира неприятната миризма.

Подборът на точните санитарни и помощни продукти притежава редица положителни страни, сред които:

  • Осигуряване на комфорта на възрастния от всяка една гледна точка;
  • Намаляване на кожните проблеми;
  • Скъсяване на времето за преобличане, почистване, измиване и пране;
  • Оптимизиране на разходите;
  • Увеличаване на приятните мигове с вашия близък.

И всъщност последното предимство е от много голямо значение, защото през тези моменти изграждаме трайна връзка с човека. Имаме възможност да говорим открито с него за болестта, за неговите емоции, вълнения и тревоги. Един честен диалог ще бъде само в полза на двете страни, за да намерят начин как да си бъдат взаимно полезни. Добрата грижа безспорно зависи много от качеството на санитарните продукти, но везните се накланят в по-голяма степен от личното отношение. Човекът е социално същество и има нужда да бъде обгрижван и обичан.