Вие питате, ние отговаряме за неволното изпускане при децата

Постоянно получаваме въпроси от вас, засягащи различни аспекти на инконтиненцията. В тази статия направихме списък с тези, които са свързани с изпускането на урина при децата.

shutterstock_262964846

  • Колко често ходят децата по малка нужда?

Повечето деца, както и възрастните изпразват пикочния си мехур между 4 и 8 пъти на ден. Понякога те участват в игри и като цяло са по-физически активни от големите, затова се потят повече и пият по-малко течности, т.е. е по-вероятно да редуцират изпускането на урина. В случай че детето ви ходи по-редовно, посетете лекар за ваше спокойствие.

  • Как функционира уринарната система?

Децата приемат храна и напитки, организмът усвоява течностите от тях и ги преработва. Полезните съставки остават в кръвоносния поток, а вредните вещества се изхвърлят чрез урината. Тя се образува в бъбреците след филтрация на кръвта. От бъбреците се придвижва до пикочния мехур през пикочопроводите, където престоява известно време и се изпуска през уретрата.

  • Възможно ли е безпокойството да е причина за нощното напикаване?

Много хора вярват в това твърдение, но реално няма почти никакви доказателства, които да го подкрепят. Предлагаме ви да разгледате различните причини за поява на инконтиненцията, доказани от медицински изследвания и проучвания.

  • Моят 4-годишен син се подмокря по време на сън. Какво да правя?

Преди всичко бъдете търпеливи, защото обикновено с растежа проблемът отшумява. Все пак ви предлагаме няколко съвета, които биха помогнали в грижите за сина ви.

  • Ако детето пие по-малко течности, ще се подобри ли състоянието му?

Не. Намаляването на течностите ще накара урината да стане по-концентрирана. На свой ред това действа дразнещо на пикочния мехур и отделянето на урина се увеличава. Нека детето консумира толкова, колкото да утоли жаждата си. Желателно е да се ограничи приема на течности преди лягане.

  • Намерих информация за симптомите на инконтиненция, които са различни от тези на моето дете. Какво да правя?

За отделните видове слабост на пикочния мехур и техните симптоми може да прочетете в нашия блог. Ако не оприличавате симптомите на вашето детето към нито един тип, най-добре потърсете експертно мнение.

  • Моята дъщеря е тийнейджър и понякога при продължителен смях се изпуска. Трябва ли да се притеснявам?

Обикновено такова състояние е познато като стресова инконтиненция. Случва се заради натоварване в коремната област да има силно притискане в пикочния мехур. Вследствие на натиска започва изпускане на урина. Консултирайте се с лекар и осигурете дискретна защита като  TENA Lady Mini.

  • Подходящи ли са TENA продуктите за плуване?

Не, поради абсорбиращото си предназначение и материала, от който са изработени.

  • Откъде мога да си ги купя?

Всички продукти с марка TENA може да намерите в нашия онлайн магазин.

Надяваме се с тези отговори да сме ви били полезни. Не се притеснявайте да питате и за друга информация, която ще ви помогне и не забравяйте да следите блога ни, където публикуваме актуални новини и съвети.