Мъжете и инконтиненцията

shutterstock_115617559Слабостта на пикочния мехур не се среща само при жените, а също така е проблем и за силния пол. Всеки уважаващ себе си мъж иска да държи под контрол своя живот, да бъде информиран за случващото се с неговото здраве и промените в него. Точно в тази връзка има няколко факта, които всеки мъж с инконтиненция, е добре да знае.

Инконтиненцията не е задължително перманентно състояние. Всичко зависи от типа уринарно нарушение, което имате. Напълно възможно е вашето състояние да е лечимо и да продължите живота си без тревоги от изпускане.

Кафето и алкохолът са едни от напитките, които предизвикват образуването на повече урина в организма. Но това не означава, че трябва да се откажете от приема им. Просто консумирайте отговорно и в умерени количества.

Упражненията за таза дават резултати в борбата срещу инконтиненцията. Но помнете, че това е дългосрочна битка, която не се печели за ден. Дайте си време и имайте търпение за първите резултати. В повечето случаи подобрение се наблюдава след 4 до 8 седмици активни тренировки. Ако не забележите подобрение, допитайте се до физиотерапевт как да промените тренировъчната си програма.

Безспорно с използването на най-правилните санитарни продукти срещу незадържане на урина при мъжете, ще се чувствате по-сигурни и уверени в себе си. Как да изберете? Запознайте се със специално разработената серия за мъже TENA Men .

Не малко мъже страдат от изпускане на урина като причините са най-различни, но някои са по-често срещани от други – напредване на годините, затлъстяване, разширяване на простатата, нееластични мускули в областта на таза и други. Повече за най-често срещаните видове инконтиненция при мъжете може да прочетете в тази статия.