Хората споделят: Кати и инконтиненцията

Не веднъж сме опитвали да вдъхновим не само нашите клиенти, а изобщо хората, имащи инконтиненция. За нас потребителят е на първо място, затова създаваме всеки наш продукт и всяка наша статия, така че да бъде в полза на хората. Преди време по тази причина създадохме рубриката “Хората споделят”, където реални хора споделят своите истински истории, свързани със слабостта на пикочния мехур.

shutterstock_410123620

И така след като споделихме първо историята на Мартин, решихме да ви запознаем с Кати. Тя е на 35 години и никога не е смятала до сега, че на тази възраст ще се сблъска с неволното изпускане на урина. Уви, не винаги това, което мислим, се случва. Но въпреки този здравословен проблем бъдете независими, уверени и говорете открито като нея, защото вашата история може да помогне на много други.

Страхът от неконтролирано напикаване преобърна света ми на 180 градуса във всяко едно отношение, но най-силно повлия върху любовния ми живот. След като страдах от инконтиненция, беше невъзможно да приемам себе си като секси и уверена. Отдръпнах се от половинката си и бях съсипана – физически и емоционално.

Никога не бях подозирала, че на 35 години мога да имам чувствителен пикочен мехур. Та аз бях млада, здрава и в отлична форма! В един момент изпусках урина дори при кихане или смях, затова спрях да комуникирам, избягвах почти всякакъв социален контакт.

Накрая буквално бях достигнала дъното на депресията, когато си казах: “Хей, време е да се изправиш срещу проблема”. Консултирах се с личния си лекар, който веднага ме запозна с основните причини за поява на инконтиненцията при жените и ми препоръча да използвам специално създадената серия TENA Lady. Всичко, което специалистът ми каза, ме накара да осъзная, че можех да водя съвсем нормален начин на живот – независимо от инконтиненцията.

Освен сигурна и комфортна протекция лекарят ме насочи към група от упражнения за тазовите мускули. Редовните тренировки ми помогнаха да овладея контрола върху пикочния си мехур и подобри сексуалните ми преживявания. Сега сексът е по-добър от всякога!”