Другата страна на бременността и раждането

shutterstock_235979185Ако в момента очаквате малкото човече да дойде на бял свят или сте познали безкрайната радост да имаш дете, то тази статия е за вас. Чували сте, че да бъдеш майка не е лесно, това е безспорен факт. Животът на една жена се обръща на 360 градуса още с прекрасната новина, че ще става майка.

Девет месеца преди самото раждане тялото се подготвя за дългоочакваната среща, като преминава през множество промени – видими (физически) и не толкова явни (хормонални). Трансформациите в бъдещата майка засягат всяка една част от нейния организъм, в това число и пикочния мехур, който е под голямо напрежение през цялата бременност. Бъдете спокойни, защото уринарната инконтиненция преди и след раждане е напълно нормален процес.

Изненадващо, но по темата, свързана с бременност, раждане и изпускане на урина при жените, няма толкова достъпна информация в Интернет пространството. Матката е разположена точно над пикочния мехур. С нарастване на бебето тя се разширява и го притиска. Така честото ходене по малка нужда и незадържането на урина се превръща в традиция за бременността. Може да прочетете повече за инконтиненцията при жените тук.

Предотвратяването на слабост в областта на долната част на корема, където се намира пикочният мехур, става с редовните тренировки на таза. Не сте започнали още? Не чакайте нито ден повече, започнете от днес.

Инконтиненцията е сред неприятните следствия от забременяването, обаче не трябва да помрачи този невероятен период на щастие и вълнение. Може да се подсигурите с подходящи санитарни продукти, които да допринесат за вашата сигурност и спокойствие. Използвайки продукт от сериите TENA Lady , TENA Slip или TENA Pants, ще можете да се концентрирате единствено върху мислите за вашето бебе и да забравите за неконтролираното изпускане. Посетете секцията с продукти, за да разгледате всички видове от трите продуктови линии.

Всяка жена може да премине през инконтиненцията, но помнете – не сте сама!