Как да се справя с инконтиненцията

shutterstock_98931878Без съмнение животът се променя, когато човек се сблъска с инконтиненцията. Но не означава, че честите позиви за уриниране трябва да поемат изцяло контрол върху нас и ежедневието ни. С няколко промени в начина на хранене и с правилната защита срещу изпускане, няма да мислите всеки път къде е най-близката тоалетна.

Специалистите съветват промените да се правят с малки стъпки в насока на правилно хранене, въвеждане на серия от упражнения във всекидневието, физиотерапия. В случай че тези методи не помогнат, може да се прибегне до по-интензивно лечение с медикаменти или операция.

Като начало ще ви предложим няколко простички съвета, които да използвате всеки ден. С малко усилия и реорганизацияна рутината ще постигнете забележителен ефект.

Консумирайте с удоволствие течности, но не прекалявайте с диуретичните напитки

 Човешкото тяло е съставено от около 70-75% вода, така че намаляването на течности би ни лишило от жизнено важна съставка за нашето съществуване. Още повече по-ниският прием на напитки не намалява ходенето до тоалетна, а точно обратното. Единствено трябва да се внимава с приема на кафе, алкохолни и газирани напитки, които водят до често уриниране. Повече информация може да прочетете в статията „Вие питате, ние отговаряме

Похапвайте вкусни храни, но регулирайте телесната си маса

Наднорменото тегло е една от причините за поява на инконтиненция. Ако сте решили да свалите някой килограм, ще спечелите двойно. Намалявате риска от поява на неволно изпускане и ще влезете във форма.

Пушенето вреди и на пикочния ви мехур

Не самото пушене води до чувствителност на пикочния мехур, а придружената с него кашлица. При кашляне натоварвате тазовите мускули, които отговарят за задържането на урина. Още един добър повод за отказване на цигарите, не мислите ли?

Движението е важно

 Упражнения за тазовите мускули вкъщи или евентуална физиотерапия със сигурност ще помогнат за преодоляване на симптомите на стрес-инконтиненцията. В 70% от случаите тя изчезва напълно. Понякога тренировките имат положителен ефект и при императивната инконтиненция. Движението трябва да стане част от вашето ежедневие и да бъдете постоянни в тренировките.

Правилната протекция е пътят към по-безгрижен живот

Имайки предвид точните проблеми с изпускането, които имате, и вашите специфики на тялото, може да изберете най-подходящите санитарни  продукти за предпазване. Изберете вашата протекция от раздела с продуктите ни.

 И последна стъпка: лекарства и операционна намеса

Посещението на лекар-специалист е задължително. Той ще прецени спрямо вашето състояние какви медикаменти да ви предпише или при необходимост да се извърши манипулация.