Бъдете независими от чувствителния си пикочен мехур

shutterstock_258522548За инконтиненцията няма възрастова граница или полово разделение. Точно по тази причина синдромът на чувствителния пикочен мехур може да се прояви по всяко време, но той не трябва да спира ритъма ви на живот. Желаете ли да останете активни въпреки проблемите с незадържането на урина? Напълно е възможно!

  • Поддържайте добра хигиена, за да избегнете раздразнения или рани по кожата. С подготовката на тоалета си не забравяйте протекцията срещу неконтролирано изпускане на урина.

  • Посетете тоалетната максимално късно, т.е. задължително изпразнете пикочния си мехур непосредствено преди излизане.

  • Консумирайте течности. Чувствате ли жажда, трябва да бъде удовлетворена. Приемайте течности редовно и количеството, което искате. Не ограничавайте приема на напитки, водени от заблудата, че така ще уринирате по-малко. Избягвайте единствено прекомерния прием на диуретични напитки.

  • Подгответе си малък пакет за оцеляване. Движението и изпълняването на различни задачи далеч от дома са неизменна част от ежедневието на активните хора. За да сте спокойни и винаги свежи, подгответе един личен сет с най-необходимите продукти според нуждите си. Този пакет може да включва абсорбиращи превръзки, допълнително бельо, мокри кърпи, почистващи продукти.

  • Знанието е сила. Едновременно с планирането на разходка, екскурзия или маршрут за изпълняване на задачите, проучете къде се намират тоалетните по избраната от вас дестинация. Така ще избегнете притеснението от търсене в най-напрегнатия момент.

С тези практически съвети сте напълно готови за покоряване на нови хоризонти. За повече информация за преодоляване на незадържането на урина може да прочетете “Как да се справя с инконтиненцията”.