Нежна грижа за кожата всеки ден с TENA Skin Care

shutterstock_206476114С напредване на годините тялото ни преминава през много промени, които налагат допълнителни грижи. При възрастните осезаема трансформация се наблюдава върху тяхната кожа, която става нееластична и нежна с времето, особено ако човекът е частично неподвижен или се е залежал на легло. Тогава процесът по поддръжка се затруднява значително, защото извършването на елементарни хигиенни процедури е проблемно.

Инконтиненцията пък от своя страна предизвиква кожни раздразнения, които могат да се превърнат в декубитални рани, при условие че не се полагат необходимите грижи. Всички процедури по почистване и освежаване на кожата изискват употребата на специални козметични средства, които TENA Skin Care предлага. Дерматологично тестваната серия обхваща целия процес за поддръжка на кожата, която се разделя на три отделни етапа.

Внимателно почистване, което може да бъде извършено с или без използването на вода в зависимост от състоянието на болния. Иновативните продукти за измиване не съдържат сапун, защото съдържането им е съобразено с високата чувствителност на възрастната кожа и намалява риска от образуването на кожна инфекция.

Ежедневното извършване на хигиенни процедури за неподвижен човек отнема много време и усилия, а някои зони са трудно достижими. Но с използването на серията без отмиване спестявате време и лесно освежавате всяка част от тялото. В нейния асортимент са включени:

  • TENA Wash Cream – 3 в 1 продукт, който почиства, възстановява и защитава кожата. Не съдържа парабени и е 7 пъти по-мек към кожата от сапуна и водата.

  • TENA Wash mousse – освен че има 3 в 1 свойства този продукт се нанася изключително лесно благодарение на текстурата му и формата на опаковката тип “спрей”.

  • TENA Wet wipe – липсата на парабени и употребата на влажните кърпи само с една ръка ги правят предпочитани за всяко почистване на тялото. Кърпите освежават, регенерира и осигурява протекция.

  • TENA Wet wash glove – в една опаковка има 8 броя ръкавици за къпане, съдържащи измиващ лосион, който няма в състава си парабени и парфюм.

  • TENA Shampoo cap – сухото миене на главата е улеснено до максимум с тази шапка, която комбинира нежен шампоан и балсам без парабени и с мек аромат. Така косата и кожата на скалпа остават винаги чисти и хидратирани.

  • TENA Wash glove – със сухите кърпи без проблем може да почистите болния в легнало положение. Материалът е достатъчно мек на допир до кожата, но и плътен за ефективното използване на продукта.

За хигиенизиране с вода е създаден TENA Shampoo & Shower, като той е предвиден за коса и тяло. Текстурата е лека, под формата на фин лосион за лесно нанасяне и оформяне на пяна. Предлага се в разфасовка от 500 мл. Голямата му опаковка и двойното предназначение го правят икономичен.

Следващата стъпка при грижата за кожата след нейното почистване е възстановяването. TENA Skin Cream и TENA Skin Lotion се грижат за регенерацията на епидермиса, като подхранват, стимулират и защитават чувствителната кожа. Кремът е подходящ за цялото тяло, защото няма парфюм и парабени в състава си. Лосионът е за по-сухите зони по кожата и има лек аромат. Цялата серия Skin Care – mousturize съдържа витамин E.

За ефективната защита може да изберете между TENA Zinc Cream  и TENA Barrier Cream, който осигурява сигурна “преграда” за кожата от въздействието на водата и превенция от образуването на кожни раздразнения.