Защита на кожата

shutterstock_94235047Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като защитен пласт. Затова тя изисква поддръжка и ежедневна грижа. Заболяването инконтиненция “носи” със себе си редица негативни последици, сред които са появата на кожни раздразнения и декубитални рани, особено при залежали се на легло хора.

Ето защо трябва непременно да се погрижим за запазването на нашата кожа или тази на нашия близък. Съхраняването на кожата се постига чрез изпълняването на няколко простички съвета, които ако следваме всеки ден, ще избегнем каквито и да е проблеми с нашата “външна обвивка”.

Поддържането на висока хигиена и на всекидневни хигиенни навици като миене на ръце след ползване на тоалетна, измиване на интимната зона всеки ден и взимане на душ, е първата стъпка към здрава кожа. Друго изискване е използването на надеждна протекция срещу неволно изпускане. Избирайки правилните санитарни продукти, ще запазите кожата си суха и защитена за по-дълго време. И като последен етап от положените грижи е употребата на козметика.

Кремът TENA Zinc, част от специалната серия за грижа за кожата – TENA Skin Care, успокоява появилите се вече вследствие на инконтиненция кожни раздразнения и предотвратява появата на по-сериозни рани. Кремът съдържа 10% цинк и витамин Е, които осигуряват дълготрайна хидратация на кожата и защита срещу агресивните вещества, съдържащи се при отделяне на урина и фекалии.

TENA Zinc Cream е дерматологично тестван и в неговия състав няма парабени и парфюм, което го прави изключително подходящ и за нанасяне върху много чувствителна кожа. Той образува прозрачен защитен слой върху кожата, така тя може да диша, а и да се проследи безпроблемно състоянието на раздразненията и раните след намазване.

Опаковката е 100 мл. и е във форма на тубичка за по-лесно нанасяне. Формулата на крема съчетава полезни съставки, които действат регенеративно и стимулират естествените процеси по възстановяване на наранените зони. Съставките му попиват бързо, не оставят мазни следи и могат да бъде лесно премахнати при нужда.