Обадете се: + 359 89 5532120 | Пишете ни: shop@naturum.bg

За деца

 

Въпроси свързани с уринарната инконтиненция при децата

Независимо дали е неволно изпускане на урина през деня или подмокряне на леглото през нощта, разговорът относно инконтиненцията на детето ви може да бъде трудно за вас.

Като родител или полагащ грижа е важно не само да намерите правилните продукти за инконтиненция, които да отговарят на тяхната нужда, но и да  предложите вашето разбиране и увереност, за да гарантирате тяхното благосъстояние и душевно спокойствие. Ето някои съвети за това, как да подходите към състоянието, когато говорите с детето си :
Бъдете спокойни и отворени
Бъдете спокойни, отворени и говорете по въпроса по честен начин. Говорете често, тъй като е важно да проверите и да видите как се чувстват и дали имат някакви въпроси или притеснения. Подобно на всяка тема, колкото повече говорите за това с детето си, толкова по-нормално се чувства то.

Приемете инконтиненцията като нормална ситуация

Вашето дете може да се чувства притеснено, че има нещо нередно, което се случва с него. Така че е хубаво да го успокоите, че не е негова вината, а има и други деца, които също имат проблем с неволното изпускане на урина. Обяснете му, че вероятно има един или двама други в неговия клас, които имат същия проблем, и са също толкова срамежливи, когато става дума за това. Добре е да отбележим, че няма от какво да се срамуваме и че има добри възможности за лечение.

Ако вие, или някой от техните братя и сестри, сте имали подобен проблем, споменете го. Това дава на децата надежда да осъзнаят, че други са преминали през това и че е само временна фаза.

Някои факти и цифри за инконтиненцията на децата:

Когато става дума за възраст, най-общо казано:

  • Подмокрянето на леглото е най-честата форма на инконтиненция на децата, като засяга 2-4% от 5 до 7 годишна възраст.
  • До тригодишна възраст само 3 от 4 деца са обучени да използват тоалетна.
  • На възраст от 5 години, около 1 на всеки 10 деца все още подмокря леглото вечер.
  • На десетгодишна възраст около 1 на всеки 15 деца все още подмокря леглото вечер.

Всяко дете е уникално и различно и такива са и факторите около инконтиненцията, така че ако имате някакви въпроси или се притеснявате, винаги е най-добре да говорите с Вашия лекар или медицински специалист.

Малък урок по биология

Разговаряйки с детето си за това как тялото и на пикочният мехур работи, може да помогне, за да го успокоите.

Посетете местната библиотека и заемете някои книги по темата, като визуалната помощ може да улесни децата да приемат и разберат какво обяснявате.

За по-малките деца можете дори да опитате да създадете история около ситуацията, за да я направите малко по-разбираема за тях.

Например: „Г-н Пикучен мехур  все още изучава работата си и се запознава с всички останали, скоро ще се опознаят и ще започнат да работят всички заедно страхотно“.

Смущение

Вашето дете може да бъде актьор, художник, спортист или просто вашето дете, но той или тя никога не трябва да бъдат познати, дефинирани или описани като такива подмокрящи леглото. Това повишава негативността около проблема. Вместо това се уверете, че те разбират, че това не е тяхна вина, нито нещо, върху което те имат контрол. Също така е добре да им помогнете да разберат, че има добри продукти и решения, които да помогнат за справянето с инконтиненцията.

Знанието ни дава сила да направим разликата

За TENA е  важно да създава иновативни продукти за инконтиненция, за да ви помогне да се справите с неволното изтичане на урина и да запази детето ви сухо и сигурно. Ние работим със специалисти, за да можем да ви предадем необходимите знания и разбиране за инконтиненцията при децата, като по този начин вие можете да предоставите на детето си най-добрата подкрепа и грижа, за да направите всичко възможно те да изживеят щастливо детството си.

Нашият стремеж е да създаваме иновативни продукти
Неволното изпускане на урина е едно от основните притеснения на родителите, когато става въпрос за неволно изпускане през деня и подмокрянето на леглото през нощта, особено когато децата пораснат. Децата искат да се чувстват като всички останали и да не се открояват с нещо, което подчертава тяхната инконтиненция.

Така че, когато става въпрос за иновации, за TENA е изключително важно да създава продукти, които незабавно да усвояват неконтролируемото изпускане на урина при децата, като същевременно кожата остава суха и здрава.

Дизайнът на нашите продукти е дискретен, удобно приляга по тялото, като същевременно помага на детето да се чувства сигурно и готово да посрещне деня  или да прекара нощта в здравословен сън.

Качествените грижи са рентабилни

Като родител или полагащ грижа, когато става въпрос за инконтиненция, благополучието на Вашето дете е абсолютно приоритет номер едно. Понякога добавените разходи за грижа, в допълнение към знанието как да се справите със ситуацията, могат да повишат стреса. Не само паричните разходи, а времето, прекарано в разрешаването на проблема, когато предпочитате да прекарвате времето си с детето си. Инвестирането в правилните продукти, които отговарят на нуждите и ситуацията на детето ви, може да ви помогне да спестите в дългосрочен план.

По-малко инцидентни изпускания на урина означават по-малко притеснения и повече време, прекарано заедно
Безопасната защита и ефективната сухота гарантират по-малко течове. Това означава, че можете да прекарвате по-малко време за смяна и измиване, да имате по-малко пране на бельо и дрехи и по този начин да намалите разходите си.

Предотвратете ненужното дразнене на кожата
Винаги търсете качествени, дерматологично тествани продукти. Те не само ще помогнат за осигуряване на мека и здрава кожа, но и ще ви помогнат да не ви се налага да изхвърляте продукти, които дразнят кожата на детето ви.

Осигурете доверие
Намирането на правилните продукти също може да има огромна полза не само за физическото състояние на детето, но и за емоционалното му здраве. Ефективната защита с бърза абсорбция предпазва от влага и протичане, като помага на детето да се чувства сигурно и комфортно, следователно уверено и щастливо.

Защитата спестява време и пари
Освен защитата при използване на продукти като еднократно бельо, памперси, инвестирайте в TENA хигиенни абсорбиращи чаршафи (протектор за легло или матрак) е интелигентен начин да се абсорбират всякакви инцидентни течове през нощта на леглото. Това може да удължи живота на матрака на Вашето дете и да спомогне за облекчаването на стреса от нощните промени.

Планирайте пазаруването си
Друг чудесен начин да бъдете пестеливи и да спестите време и пари за по-важните неща, е да пишете и да се придържате към списък за пазаруване. По този начин ще получите това, от което наистина се нуждаете. Когато става въпрос за продукти за инконтиненция, помислете какви са специфичните нужди на вашето дете; тяхната възраст, размер, тегло и активност, за да сте сигурни, че на първо място изберете правилния продукт.

produkti

Най – добрите решения за грижа при инконтиненция при децата

Проблемите с инконтиненцията могат да накарат децата да се чувстват притеснени и тревожни, така че като родител или полагащ грижа трябва да осъзнаете, че не става въпрос само за намиране на решение, което да ги държи на сухо, но и такова, което им помага да се чувстват уверени, щастливи и нормални. Създадохме това ръководство, за да ви помогнем да разберете какво е изключително важно да вземете предвид при пазаруване на продукти за инконтиненция за вашето дете.

Сухотата е от ключово значение

Неконтолируемото изпускане на урина често е една от основните причини за безпокойство при децата, така че избора на продукти с ефективно усвояване на течността е от съществено значение за тяхното щастие и увереност. Серията TENA за деца предлага FeelDry ™ технология, която бързо изтегля урината от кожата, така че може да бъдете уверени, че детето ви ще се чувства сухо и удобно.

Намерете подходящия продукт

Наличието на слабост на пикочния мехур може да накара детето ви да се почувства като, че се откроява от останалите. По този начин те не искат да се чувстват като, че носят нещо, което подчертава проблема. Потърсете продукти, които осигуряват,  най – добрата грижа, подходяща за техните нужди въз основа на техните:

  • Възраст
  • Размер – измерете обиколката на ханша
  • Ниво на инконтиненция – колко е обемът на некотролируемото изтичане на урина
  • Продукт спрямо нуждата за използване през деня или продукт за нощно време и за сън

Това означава, че не е задължително винаги да се налага да купувате продукта с най-голяма абсорбция и може да се нуждаете от различни продукти за ден и нощ. Когато детето ви порасне, това може да смените от памперси  на еднократно бельо TENA.

Неутрализаторите на миризма са още една чудесна възможност, за да се гарантира, че детето ви се чувства комфортно и свежо, дори и след инцидентно изпускане на урина.

С нежна грижа към кожата

Грижата за кожата е друга важна област, за която трябва да се мисли, когато става въпрос за инконтиненция. От влажни кърпи, които ефективно почистват и овлажняват, до сапун или нежни почистващи препарати, здравословният режим на грижа за кожата може да гарантира, че кожата на детето ви няма никакво ненужно дразнене.

produkti

Защитете допълнително леглото на Вашето дете

Инвестирайте в протектор за матраци, като хигиените чаршафи за еднократна употреба TENА. Това ще спомогне за облекчаване на стреса и проблема с нощните инциденти за всички. Използвайте еднократни чаршафи, така дори след инцидент ще може лесно да смените чаршафчето. Също така е добра идея да имате чист комплект пижами и завивки.

Практически съвети за справяне с инконтиненцията при децата

Успокояващо е да чуеш от някого, който е преживял, същото през каквото преминавате и вие. Тъй като за подмокрянето на леглото и инконтиненцията не се говори толкова открито, може да е трудно да се получи този тип приятелски съвет. За да ви помогнем да се справите с инконтиненцията, по-долу ще намерите колекция от полезни съвети от колеги, родители и учители, както и от здравни специалисти.

Процедури преди време на легло
Ако детето ви има проблеми с подмокрянето на леглото по време на сън, може да ви помогне да създадете навик за посещаване на тоалетната практика преди лягане.

Създайте здравословен и редовен хранителен навик през целия ден
Уверете се, че детето ви посещава тоалетната, преди да си легне.

Уверете се, че пият достатъчно вода
Ако детето ви показва признаци на запек, това трябва да се лекува, тъй като запекът също може да окаже натиск върху пикочния мехур и да причини подмокряне на леглото. Затова е важно да сте сигурни, че детето ви спазва здравословна диета и редовно ходи по голяма нужда.
Ако имате прекомерни проблеми с неконтолируемото изпразване на пикочния мехур, добре е да говорите с Вашия лекар или да посетите медицински специалист.

Подгответе резервно спално бельо за леглото
Съхранявайте резервен комплект спално бельо, пижама и пухени завивки в стаята на детето ви за смяна в през нощта. Това ще ви помогне, когато се събудите и сте сънливи през нощта, бързо да се справите с инцидента, без излишни притеснения.

Инвестирайте в еднократни хигиенни чаршафи
Хигиенните чаршафи за допълнителна защита на TENA са чудесен начин да защитите леглото на детето си.

Неутрализирайте миризмите
Миризмата може да предизвиква подозрения в околните и да накара децата да се чувстват несигурни и смутени. Съвременни продукти съдържат неутрализиращи миризмите компоненти, за да се чувстват децата комфортно дори и след инцидентно изпускане на урина.

Как да избегнем подигравките

Децата могат да бъдат недобри един към друг, особено когато става въпрос за неволното изпускане на урина. Затова е важно да се обясни, че всеки има различия – някои деца са късогледи, други имат алергии и т.н. Напомнете на децата, че всеки се развива с различна скорост и това не е нещо, което те могат да контролират. Въпреки това, да бъдеш добър с хората и да им помагаш е най – доброто, което може да се направи.

Кажете на възрастните, които са близки с вашето дете

Кажете на учителите или родителите на приятелите на детето ви за проблемите с пикочния мехур на детето си. По този начин те могат да бъдат вашето резервно копие и да осигурят подкрепа за вашето дете. Това би могло да гарантира, че те имат лесен достъп до тоалетната, или съставят кодова дума в случай, че имат инцидент с неволно изпускане на урина по време на престой. Друга добра идея е да се опаковат резервни панталони в ученическата чанта.

Гости с преспиване и училищни лагери

Добра идея е да инвестирате в миещ се спален чувал за вашето дете. След това при опаковане за лагер или сън, скрийте продукт за инконтиненция в спалния чувал на детето или пижама, за да могат тайно да се сменят, когато си лягат.
Ако е необходимо, говорете с другите родители, учители или настойници, които ще се грижат за вашето дете, така че заедно можете да измислите стратегия за лягане. Може да събудят детето ви, преди да си легнат, за да може отново да отиде до тоалетна. Или могат удобно да поставят продукти за инконтиненция в банята, за да може детето ви лесно да ги намери. Често учителите и другите родители са се срещали с проблеми свързани с уринарната инконтиненция, така че те дори могат да предложат нови стратегии, които могат да ви помогнат вкъщи.

Слабост на пикочния мехур при тийнейджърите

Когато става въпрос за тийнейджъри, малките капки урина след смях не са нещо необичайно за момичетата – това е нещо, което често изчезва от само себе си. Въпреки това е все още е деликатна и потенциално неудобна ситуация, така че помогнете на тийнейджърката, като предоставите дискретен продукт, който може да използва – това може да помогне за намаляване на риска от дразнене и неутрализиране на миризмата. Ако допускате, че е възможно да има инфекция на пикочните пътища, запишете час при Вашия лекар.

Back to Top