Аз страдам от инконтиненция и какво от това?!

shutterstock_126656333Живеем в свят, пълен с предразсъдъци. Страхуваме се, че обществото ще ни съди във всеки един момент и ще ни отхвърли, защото сме различни по някакъв начин. Но всъщност трябва да сме смели, да говорим открито за себе си и различията си, били те и със здравословен характер.

Споделяйки открито за здравословния си проблем с хората около нас и близките си, ще се чувстваме по-спокойни и уверени. Заявявайки открито, че страдате от инконтиненция, е основата за преодоляване на психологическата бариера и търсене на решение за заболяването.

Не забравяйте, че не сте сами и навсякъде около вас има хора, страдащи от чувствителен пикочен мехур. Всъщност статистически погледнато милиони по света се справят всекидневно с това. Като коментирате свободно с другите, със сигурност ще намерите съмишленици в борбата с незадържането на урина. Но най-важното е да се отдадете сто процента на живота и да правите всичко, което ви харесва независимо от болестта.

Дискутирайте всякакви въпроси и всичко, което ви вълнува за инконтиненцията, с вашия лекар. Колкото и притеснителна да ви се струва подобна тема за разговор, то единственият начин да бъдете напълно информирани е като питате и получите отговори.

Преди уговорената среща с медицинския специалист е препоръчително да се подготвите. За да бъде пълноценно посещението при него, напишете на един лист симптомите си и всички въпроси, които имате. Така ще бъде по-лесно докторът да определи с точност от какъв вид инконтиненция страдате и да даде изчерпателна информация за състоянието ви.